Sütőtökös palacsinta

 

Sütőtökös palacsinta

 Hozzávalók (kb. 10-12 palacsinta):
Édes (Föld elem):
Reszelt sütőtök (kb. 3/4 közepes méretű sütőtök)
2 tojás sárgája
Fűszeres (Fém elem):
Egy csipet fekete bors
Egy nagy csipet frissen reszelt szerecsendió
Sós (Víz elem):
1/2 teáskanál só
Pikáns (Fém elem):
1 csésze zabliszt
Keserű (Tűz elem):
1/2 teáskanál kurkuma


Elkészítés:
Sütőtök előkészítése: Hámozd meg, magozd ki és reszeld le a sütőtököt. Ez
az mennyiség körülbelül 10-12 jól méretezett palacsintát ad, elegendő 4 fő
számára.
Tészta elkészítése: Egy nagy keverőtálba add hozzá a következőket:
Édes: Reszelt sütőtök és tojás sárgája
Fűszeres: Fekete bors és szerecsendió
Sós: Só
Savanykás: Zabliszt
Keserű: Kurkuma
Keverés: Keverd össze a hozzávalókat egy fakanállal, amíg minden jól el
nem vegyül. Hagyjuk állni egy kicsit.
Tojáshab készítése: Egy külön tálban verj fel 2 tojás fehérjét egy csipet
sóval, amíg kemény habot nem kapsz. Óvatosan forgasd bele a felvert
tojásfehérjét a sütőtökos keverékbe. Ügyelj arra, hogy ne keverd
energikusan, mert akkor elveszíted a hab levegősségét.
Sütés: Forrósíts fel egy serpenyőt, és süsd a palacsintákat mindkét oldalán
aranybarnára.
Tálalás: Melegen tálald ebédre vagy vacsorára, magukban, fokhagymás
szósszal, vagy köretként Ratatouille-hoz. Ezek a sütőtök palacsinták
desszertként is fogyaszthatók lekvárral vagy juharsziruppal