Kókuszos Raffaello golyó

 

Kókuszos Raffaello golyó

 Hozzávalók (kb. 45-55 darab trüffelhez):
Fa elem: 2-3 teáskanál frissen facsart citromlé (savanykás ízt ad hozzá)
Tűz elem: Egy csipet őrölt gyömbér (kicsit fűszeres)
Egy csipet cayenne bors (enyhén csípős, pikáns)
Egy csipet őrölt kurkuma (kesernyés, színesít)
Föld elem:350-400 g kókuszreszelék (édeskés)
Egy doboz (400 g) kókusz tejszín (édeskés, sűrű alapot ad a trüffelhez)
Fém elem: 45-55 db mandula vagy mogyoró (előző este hideg vízbe
áztatva, héját eltávolítva, lágy ízt ad)
1 evőkanál finom tengeri só (kiemeli az ízeket)
1 teáskanál őrölt bors (melegítő)
Víz elem:(Ebben a receptben a Víz elem kevésbé domináns, de a citromlé
és a sűrített tej hozzájárul a folyadékos összetételhez.)


Elkészítés:
Hozzávalók előkészítése:
Mandula vagy mogyoró: Előző este áztasd be a mandulákat vagy
mogyorókat hideg vízbe, majd másnap hámozd meg őket, hogy lágyabbak
és ízletesebbek legyenek.
Alap összeállítása:
Egy nagy keverőtálba add hozzá a következőket:
Föld elem: Kókust tejszín
Savanykás (Fa elem): Citromlé
Csípős és kesernyés (Tűz elem): Őrölt gyömbér, cayenne bors és kurkuma
Sós (Fém elem): Finom tengeri só
Melegítő (Fém elem): Őrölt bors
Keverd jól össze, hogy az ízek egységesen keveredjenek.
Kókuszreszelék hozzáadása:
Add hozzá a kókuszreszeléket a keverékhez. Ha túl híg maradna a massza,
adj még egy kevés kókuszt, amíg sűrűvé nem válik, és már golyókat
formázhatsz belőle.
Golyók formázása: Nedves kézzel tegyél egy kis adag masszát a
tenyeredbe, helyezz egy mandulát vagy mogyorót a közepére, és formálj
belőle golyót.
A kész golyót forgassuk meg még egy kevés kókuszreszelékben.
Tálalás: Azonnal fogyasztható, vagy tálalás előtt hűtőben pihentesd, hogy
az ízek összeérjenek.
Megjegyzés: Ha szeretnéd, hogy a trüffel még gazdagabb ízű legyen,
használhatsz édesített sűrített tejet vagy további kókuszreszeléket.
A kurkuma nemcsak a Tűz elemhez tartozik, de élénk színe miatt is
gazdagítja a trüffelt.


A receptben szereplő elemek harmonikusan egyensúlyozzák az édes,
savanykás, csípős, sós és kesernyés ízeket, így minden elem megfelelően
képviselteti magát