Ünnepi vegetáriánus töltött kelkáposzta-Öt Elem Recept

Ünnepi vegetáriánus töltött kelkáposzta-Öt Elem Recept

Nyomtatás Gomb

Vegetáriánus töltött káposzta – 5 Elem recept

1. Hozzávalók:

  • 1 bögre főtt barna rizs
  • 8 nagy kelkáposztalevél
  • 3 bögre apróra vágott kelkáposzta
  • 250 g gomba
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/2 bögre vörösbor
  • 1/4 bögre szárított vörösáfonya vagy ribizli
  • 1/4 bögre fenyőmag
  • 2 ek olívaolaj
  • fűszerek: só, bors, majoránna
  • 500 ml paradicsomlé vagy passata

2. Elkészítés:

A rizst főzzük puhára sós vízben. A kelkáposztaleveleket blansírozzuk 5 percig, szedjük szét, a maradékot vágjuk apróra.

Olajon dinszteljük meg a gombát, hagymát, fokhagymát és a fűszereket. Adjuk hozzá a bort, és főzzük el az alkoholt.

Keverjük össze a rizst, a gombás keveréket, az apróra vágott káposztát, ribizlit, fenyőmagot. Ez lesz a töltelék.

A paradicsomszószhoz dinszteljük meg a hagymát, fokhagymát, adjuk hozzá a paradicsomot és a bort, sűrítsük be.

Töltsük meg a leveleket, tekerjük fel, és tegyük egy tűzálló tálba. Öntsük rá a szószt, locsoljuk meg olajjal, és süssük 190°C-on 45 percig lefedve, majd 10 percig fedő nélkül.

3. Hatása az 5 Elem szerint:

Ez az étel különösen jól kiegyensúlyozza a Fa és Föld elemet. A káposzta és rizs a Földet, a gomba és a savanykás ribizli a Fát táplálja. Támogatja az emésztést, csökkenti a nyálkát, és harmonizálja a Májat és a Lép funkcióit. Ideális tavaszi méregtelenítő ételként, de ősszel is ajánlott a szervezet egyensúlyának fenntartására.