Húsvéti Répatorta – 5 Elemes Recept

Húsvéti Répatorta – 5 Elemes Recept

Hozzávalók

  • 1 ¼ bögre zabpehelyliszt – FÉM
  • ¾ teáskanál sütőpor – FÉM
  • ¾ teáskanál só – VÍZ
  • ½ teáskanál őrölt fahéj – FÖLD
  • ¼ teáskanál őrölt szegfűszeg – FÉM
  • 5 evőkanál sótlan vaj – FÖLD
  • ¾ bögre nádcukor – FÖLD
  • 1 nagy tojás – FÖLD
  • 1 nagy tojássárgája – FÖLD
  • 1 teáskanál vanília kivonat – FÖLD
  • 1 bögre reszelt sárgarépa – FÖLD
  • 85 g krémsajt – FÖLD
  • ⅓ bögre görög joghurt – FA
  • 2 evőkanál porcukor – FÖLD
  • 2 evőkanál aprított pirított dió – FÖLD
  • ¼ teáskanál kurkuma – TŰZ

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 190°C-ra. Béleljünk ki egy 23x23 cm-es formát sütőpapírral.
  2. Egy tálban keverjük össze a lisztet, sütőport, sót, fahéjat és szegfűszeget.
  3. Olvasszuk meg a vajat, keverjük bele a cukrot, tojást, tojássárgáját és a vaníliát.
  4. Adjuk hozzá a lisztes keveréket és a reszelt sárgarépát. Öntsük a tésztát a formába.
  5. Süssük 25-27 percig. Hagyjuk teljesen kihűlni.
  6. Keverjük össze a krémsajtot, joghurtot, porcukrot, vaníliát és kurkumát.
  7. Kenjük a mázat a kihűlt süteményre, és szórjuk meg a dióval.
  8. Vágjuk 12 darabra, hűtve 1 napig eltartható.

5 Elemes Hatások

  • Föld: táplálja az emésztést, harmonizál és megnyugtat.
  • Fém: támogatja a tüdőt és a bőrt, segít a letisztulásban.
  • Víz: mélyíti a belső kapcsolatot, hidratál, nyugtat.
  • Fa: élénkít, segíti a máj és epe működését.
  • Tűz: melegít, örömöt hoz, serkenti a vérkeringést.