Húsvéti Répatorta – 5 Elemes Recept
Hozzávalók
- 1 ¼ bögre zabpehelyliszt – FÉM
- ¾ teáskanál sütőpor – FÉM
- ¾ teáskanál só – VÍZ
- ½ teáskanál őrölt fahéj – FÖLD
- ¼ teáskanál őrölt szegfűszeg – FÉM
- 5 evőkanál sótlan vaj – FÖLD
- ¾ bögre nádcukor – FÖLD
- 1 nagy tojás – FÖLD
- 1 nagy tojássárgája – FÖLD
- 1 teáskanál vanília kivonat – FÖLD
- 1 bögre reszelt sárgarépa – FÖLD
- 85 g krémsajt – FÖLD
- ⅓ bögre görög joghurt – FA
- 2 evőkanál porcukor – FÖLD
- 2 evőkanál aprított pirított dió – FÖLD
- ¼ teáskanál kurkuma – TŰZ
Elkészítés
- Melegítsük elő a sütőt 190°C-ra. Béleljünk ki egy 23x23 cm-es formát sütőpapírral.
- Egy tálban keverjük össze a lisztet, sütőport, sót, fahéjat és szegfűszeget.
- Olvasszuk meg a vajat, keverjük bele a cukrot, tojást, tojássárgáját és a vaníliát.
- Adjuk hozzá a lisztes keveréket és a reszelt sárgarépát. Öntsük a tésztát a formába.
- Süssük 25-27 percig. Hagyjuk teljesen kihűlni.
- Keverjük össze a krémsajtot, joghurtot, porcukrot, vaníliát és kurkumát.
- Kenjük a mázat a kihűlt süteményre, és szórjuk meg a dióval.
- Vágjuk 12 darabra, hűtve 1 napig eltartható.
5 Elemes Hatások
- Föld: táplálja az emésztést, harmonizál és megnyugtat.
- Fém: támogatja a tüdőt és a bőrt, segít a letisztulásban.
- Víz: mélyíti a belső kapcsolatot, hidratál, nyugtat.
- Fa: élénkít, segíti a máj és epe működését.
- Tűz: melegít, örömöt hoz, serkenti a vérkeringést.