Kókuszos süti citromkrémmel –HKO Ételterápiás recept

Kókuszos süti citromkrémmel –HKO Ételterápiás recept

Nyomtatás Gomb

Hozzávalók a sütihez:
  • 30 dkg kókuszreszelék (Föld)
  • 20 dkg finomítatlan nádcukor (Föld)
  • 1 tojássárgája (Föld)
  • 1 dl víz (Víz)
  • 3 tojásfehérje (Víz)
  • 20 dkg mandula (Tűz)
  • 1 teáskanál reszelt gyömbér (Fém)
  • 1 evőkanál citromlé (Fa)

Hozzávalók a citromkrémhez:

  • 2 bio citrom héja és leve (Fa)
  • 15 dkg finomítatlan nádcukor (Föld)
  • 2 tojás (Föld)
  • 5 dkg vaj (Föld)
  • 1 csipet fahéj (Fém)

 

 


Elkészítés:

1. Kókuszos süti alap:

  1. Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra.
  2. Egy nagy tálban keverd össze a kókuszreszeléket, a nádcukrot, a tojássárgáját, a vizet, a gyömbért, és az evőkanál citromlevet.
  3. A tojásfehérjéket verd kemény habbá, majd óvatosan forgasd a masszába.
  4. Bélelt tepsibe simítsd el a keveréket, és süsd 25–30 percig, amíg aranybarna lesz.

2. Citromkrém:

  1. Gőz felett keverd össze a citromhéjat, citromlevet, nádcukrot, tojásokat és vajat.
  2. Folyamatos kevergetés mellett főzd sűrű krémmé.
  3. Hűtsd le, majd kend a kihűlt kókuszos süti tetejére.

3. Díszítés:

  1. Szórd meg a süti tetejét egy kis reszelt citromhéjjal és mandulaforgáccsal a tálalás előtt.

Öt Elemes összhang:

Ez a recept támogatja a Föld (kókusz, nádcukor, tojás), Víz (tojásfehérje, víz), Tűz (mandula), Fém (gyömbér, fahéj), és Fa (citrom) elemek harmóniáját, frissítő, ugyanakkor tápláló desszertet biztosítva.

Jó étvágyat! 😊