Kókuszos süti citromkrémmel –HKO Ételterápiás recept
Nyomtatás Gomb
Hozzávalók a sütihez:
- 30 dkg kókuszreszelék (Föld)
- 20 dkg finomítatlan nádcukor (Föld)
- 1 tojássárgája (Föld)
- 1 dl víz (Víz)
- 3 tojásfehérje (Víz)
- 20 dkg mandula (Tűz)
- 1 teáskanál reszelt gyömbér (Fém)
- 1 evőkanál citromlé (Fa)
Hozzávalók a citromkrémhez:
- 2 bio citrom héja és leve (Fa)
- 15 dkg finomítatlan nádcukor (Föld)
- 2 tojás (Föld)
- 5 dkg vaj (Föld)
- 1 csipet fahéj (Fém)
Elkészítés:
1. Kókuszos süti alap:
- Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra.
- Egy nagy tálban keverd össze a kókuszreszeléket, a nádcukrot, a tojássárgáját, a vizet, a gyömbért, és az evőkanál citromlevet.
- A tojásfehérjéket verd kemény habbá, majd óvatosan forgasd a masszába.
- Bélelt tepsibe simítsd el a keveréket, és süsd 25–30 percig, amíg aranybarna lesz.
2. Citromkrém:
- Gőz felett keverd össze a citromhéjat, citromlevet, nádcukrot, tojásokat és vajat.
- Folyamatos kevergetés mellett főzd sűrű krémmé.
- Hűtsd le, majd kend a kihűlt kókuszos süti tetejére.
3. Díszítés:
- Szórd meg a süti tetejét egy kis reszelt citromhéjjal és mandulaforgáccsal a tálalás előtt.
Öt Elemes összhang:
Ez a recept támogatja a Föld (kókusz, nádcukor, tojás), Víz (tojásfehérje, víz), Tűz (mandula), Fém (gyömbér, fahéj), és Fa (citrom) elemek harmóniáját, frissítő, ugyanakkor tápláló desszertet biztosítva.
Jó étvágyat! 😊