Csokis-rizses aprósüti

 

Csokis-rizses aprósüti

Hozzávalók (kb. 20 gombóchoz):

  • Rizsliszt (Fém elem): 150 g (Táplálja a tüdőt és a vastagbelet, könnyen emészthető)
  • Datolya (Föld elem): 200 g, kimagozva és apróra vágva (Táplálja a lépet, természetes édesítő)
  • Cukormentes étcsokoládé (Fém elem): 50 g, finomra reszelve (Energetizáló, boldogsághormon serkentő)
  • Vanília kivonat (Fém elem): 1 teáskanál (Harmonizáló és melegítő hatású)
  • Tojás (Föld elem): 1 db (Táplálja a Qi-t és az emésztést)
  • Növényi tej (Fém elem): 2 evőkanál (Hidratál, enyhén hűsítő hatású)
  • Kókuszolaj (Tűz elem): 2 evőkanál, olvasztva (Energiát adó és könnyen emészthető)
  • Fahéj (Föld elem): 1 teáskanál (Melegíti az emésztést, támogatja a lépet)
  • Sütőpor (Fém elem): 1/2 teáskanál (A tészta könnyedségét segíti)


Elkészítés:

  1. Előkészítés: Melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.
  2. Datolya pépesítése: Az apróra vágott datolyát kevés növényi tejjel turmixold krémes masszává.
  3. Alap összekeverése: Egy tálban keverd össze a rizslisztet, sütőport, fahéjat, reszelt csokoládét.
  4. Nedves hozzávalók hozzáadása: Add a datolyamasszát, a tojást, a vaníliát és az olvasztott kókuszolajat a száraz keverékhez. Dolgozd össze, hogy formázható masszát kapj. Ha túl száraz, adj hozzá még egy kevés növényi tejet.
  5. Formázás: Nedves kézzel formázz dió nagyságú gombócokat, és helyezd őket a tepsire.
  6. Sütés: Süsd 12-15 percig, amíg enyhén megkeményednek, de belül puhák maradnak.
  7. Hűtés és tálalás: Hűtsd ki teljesen, majd tálald. A gombócok önmagukban is ízletesek, de tálalhatod őket fahéjas vagy vaníliás porral meghintve.